Fongers BB 60 1929 in Weer & Wind uitvoering

Op 25 juli 2014 bracht ik een bezoek aan de heer Woddema in Zoutkamp. Naast dat ik er een Fongers rijwiel kocht (de Fongers BB 60 waar dit bericht over gaat), kocht ik er ook een rij met Fongers letters die ooit een Fongers pand aan de Hereweg (nummer 79) in Groningen sierden.

Een leuk bezoek met twee bijzondere vondsten die ik niet snel zal vergeten!

Het heeft uiteindelijk meer dan 5 jaar gekost om de fiets rijklaar en compleet te krijgen. Iets dat zonder hulp van vele collega verzamelaars niet was gelukt.

Ik heb een plaatje bijgevoegd waarop is weergegeven waar ik in Nederland door de jaren heen de ontbrekende onderdelen heb kunnen vinden (en heb mogen overnemen) ten behoeve van dit rijwiel.

Momenteel gebruik ik de fiets met veel plezier regelmatig voor een ritje door Utrecht, bijvoorbeeld als ik een Turkse pizza ga halen voor de lunch… 😉